Begin mei gaan we weer - de Blade Night begint, een hoogtepunt voor alle in-line skaten liefhebbers in en rond München.
Afhankelijk van de route elke maandag belangrijke straten van München extra voor schaatsers autovrij. Met goed wegdek, zodat je kunt maken gratis draaien zijn rondes. In grote entourage met muziek maakt het geheel natuurlijk nog leuker. Voor de route veiligheid en entertainment Guards Guards en de schaatsers te waarborgen.

Line-Oosten loopt door het oostelijke deel van München, op het verleden dierenpark en langs de Isar terug. De route westen raakt de Botanische Tuin en het Nymphenburg Paleis. Schwabing wordt onderzocht door de noordelijke route. Voor gezinnen zijn er in de familie mes ronde een mooie korte rondleiding door de wijk slachthuis.

Start van het evenement is altijd rond 19:00, het ontmoetingspunt is op de Theresienhohe. Er is een gevarieerd programma met veel extra's, Eten en drinken voor de schaatsers plaats.
Uit 21:00 start dan de algemene schaatsen ronde. Van elke route is er een korte en lange versie, iedere schaatser kan beslissen over uw conditie en lust, hoe hij zou willen rijden.
Bij slecht weer, wordt de Nacht Blade helaas niet gehouden, er is altijd de meest recente informatie op de website van de Munich Blade Nacht.