Wij hebben reeds melding gemaakt van de populaire BMW Welt Jazz Award. In de strijd om de felbegeerde award waren 6 Kunstenaars onder het motto “Toonaangevende Drums” tegen elkaar. Het motto, elk jaar worden verschillende, moet dit jaar vooral de vaak over het hoofd kunst van het drummen op te heffen op de voorgrond.

De finalisten zijn inmiddels gekozen. Op 20. April um 19 Klok, de bepaald door de jury om te concurreren in een klasse concert, en inspireren het publiek. Het zal een strijd van de Verenigde Staten tegen Europa. Das New Yorker “Arie Hoenig” Kwartet om te concurreren tegen Samuel Rohrer – Daniel Erdmann w / Frank Möbius & Vincent Courtois, uit Duitsland, Frankrijk en Zwitserland zijn.

De BMW- Welt ist Jazz Award uit 10.000 Euro prijs en dus een zeer populair prijs in de jazz scene.
Een jury zal beslissen, die echt verdiend de award dit jaar. Ook de runner-up uit te kijken naar, maar – Hier nog 5000 Euro, die kan de verliezende groep naar huis.

Alle artiesten, heeft het niet gehaald tot de finale, kan nog hoop voor de Publieksprijs. Na elke voorstelling kan het publiek gestemd, deze worden afgehandeld op het uiteindelijke, aan het publiek winnaar te bepalen. Deze wint een verschijning voor zorgvuldig geselecteerde publiek op Schloss Elmau bij Garmisch.

Tickets voor het slotconcert beschikbaar vanaf 20 januari 2013 in de BMW Welt in München en ticket 089-54 81 81 81 of www.muenchenticket.de. Tickets kosten tussen de 15 en 35 €.